5 trassituasjoner – og hvordan du løser dem // punkt 1

Foreldre i trassalderen kan by på store utfordinger. Her kommer den første av fem situasjoner jeg vedder smokkebeholdningen min på at du kommer opp i lenge før du fyller fire år.

plumbo«DU MÅ SMAKE PÅ!»

Hvem av oss har vel ikke fått servert dette mantraet over middagsbordet. Av en eller annen grunn later det til å være fordervende viktig at vi barna skal måtte smake på absolutt ALT av matvarer som har forvillet seg i hus. Hvorfor aner jeg virkelig ikke. Hva er det som haster så innmari?

Skal maten tas ut av produksjon?

«Du elsket jo grønnsaker når du var to, Vera. Det var det beste du visste!» Okei,  mulig det, men nå er jeg tre. Og om grønnsaker var det beste jeg visste… da har jeg jo smakt på det da?

Voksne er virkelig noen rare skapninger. Men selv om dette dessverre er en klassiker, så finnes det selvfølgelig måter å vri seg unna på. Først og fremst må du være prinsippfast. Ikke smak. Blir det et helvetes leven kan du til nøds stikke tunga borti brokkolien, men ikke strekk deg lenger enn det. Kommer du i skade for å svelge en bit kan du fort bli beskyldt for at dette er noe du liker, og det er du ikke tjent med. Da risikerer du at halve buketten er dandert på tallerkenen din allerede  ved inngangen til neste måltid.

Om maset likevel skulle vedvare (noe det selvfølgelig gjør) må du ty til sterkere skyts. Følgende opplegg vil kreve litt innsats, men så er også virknigen deretter;

Spør pappaen din om dere kan dra på fisketur. Uansett hva slags type pappaen din er – feit og urban eller bleik med turban – så vil han aldri svare nei på et slikt spørsmål. Muligens vil han prøve, men innerst inne vet han at akkurat denne éne fisketuren vil redde deg fra alle mulige slags usunne holdninger i fremtiden. Aldri i verden om du kommer til å spille TV-spill som fjortenåring eller få barn som sytten, om han og du, sammen, slenger ett snøre ut i fjorden. Men, sørg for at mammaen din hører at du spør.

Da blir det raskere fisketur.

Når dere kommer hjem er pappaen din så fornøyd med sin egen pappagjerning at han ikke vil ense deg de neste 3 månedene. Mammaen din er det litt verre med, men om du venter til hun er i gang med brødbakingen (ha-ha, i gang med å spille CandyCrush mener jeg) så skulle det gå fint. Det du må gjøre er å lure en fisk ut av Kiwi-posen som pappaen din slengte fra seg ved inngangsdøren, og putte den i en bøtte med vann. Deretter leter du frem en flaske som du kanskje ikke har sett før, men som er rød og hvit og som helt sikkert er forsøkt gjemt godt unna en eller annen plass inne på badet, i garasjen eller i boden. Korken kan være litt kinkig å få opp, men om du presser den hardt ned samtidig som du skrur skulle det gå i orden. For all del ikke spør noen voksne om hjelp. Tøm rubbel og bit av det hvite pulveret ned i bøtta sammen med vannet og fisken. Litt søl blir det, men unngå (for) store mengder pulver i munnen. La fisken ligge i bøtta så lenge som mulig før du gir den ett raskt oppkok ved hjelp av litt varmtvann fra springen. Helt til slutt lar du fisken hvile en knapp barnetime på baderomsflisene. Gjem den gjerne litt unna, for eksempel under haugen av skitne håndklær.

Sånn.

Du har nå laget din første Lutefisk. Gratulerer. Server den med noen levende poteter og knusktørre lefser som du helt sikkert finner en plass innerst i kjøkkenskapet.

Og til slutt:

Unødvendig skulle det vel være å si

at selv om de voksne ikke blir blid

er det ingen som fra bordet kan gå

…..før absolutt alt er smakt litt på!  🙂


Følg med videre for trassituasjon // del 2

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s